Informatie

Veiligheid staat voorop

Veiligheid, technische deskundigheid maar eveneens beweeglijkheid, ergonomie, comfort en een scherpe prijs, zijn de basiscriteria voor het selecteren van onze producten. Wij leveren schoenen in de maten 33 tot en met maat 53. Stevig, licht of zeer comfortabel. Dames– of heren model. Model bergschoen of sneaker.

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, steunen wij op een nauwgezette selectie van gebruikte leveranciers om te voldoen aan de eisen zoals vastgesteld op basis van bestaande normen, en op de behoeftes en verwachtingen van onze klanten.


Veiligheidsschoenen

Goede veiligheidsschoenen bieden jouw voeten de nodige bescherming tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen. Veiligheidsschoenen zijn bij veel productiewerk een standaard onderdeel voor jullie persoonlijke bescherming. Een ongeval waarbij je voeten geblesseerd raken leidt snel tot verzuim.

De keuze van veiligheidsschoenen

Het begrip veiligheidsschoen omvat diverse vormen van veilig schoeisel: schoen, laars, hoog of laag model. Maar ook houten klompen kunnen in sommige gevallen tot veiligheidsschoenen gerekend worden. De keuze van jouw veiligheidsschoen moet zijn afgestemd op jouw werkomstandigheden. Het is aan te bevelen de informatie hieronder vermeldt onder het kopje “Veiligheidsnormen” te raadplegen voor de specifieke omstandigheden binnen jouw bedrijf of het bedrijf waar je op dat moment werkzaam bent.

Laag of een hoog model ?

Een laag model veiligheidsschoen is uitermate geschikt wanneer je tijdens jouw werk veel moet knielen. Bij een hoge schoen is de voet minder makkelijk te bewegen. Een nadeel van het lage model schoenen is dat deze minder bescherming aan de achillespees en enkel biedt.
Een hoog model veiligheidsschoen is het meest geschikt in de bouw. Hoge schoenen geven voldoende steun en beschermen de achillespees en enkel.

Leer of kunststof ?

Veiligheidslaarzen worden vooral gebruikt wanneer je veel in een natte of vochtige omgeving werkt. Het is dan ook van belang dat jouw laarzen goed waterdicht zijn.

Kunststof veiligheidslaarzen worden voornamelijk gebruikt wanneer een leren laars niet meer toereikend is. Dit is het geval bij te vochtige omstandigheden en wanneer je werkt met chemicaliën waartegen leer onvoldoende bescherming biedt.


Veiligheidsnormen

Alle door ons verkochte veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd door een erkend testinstituut en voldoen aan de EN 345 normering, welke is vastgelegd in de EC wetgeving 89/686. Onze leveranciers gebruiken de nieuwste materialen en technologieën om een optimale combinatie te creëren van veiligheid, comfort, duurzaamheid en, ook heel belangrijk, een TRENDY uitstraling. Al onze schoenen voldoen aan de S1 of S3 veiligheidsnorm.

S1 (meest verkocht in Nederland)

Heeft alle basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule, is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S1P

Gelijk aan S1 maar tevens voorzien van stalen of kevlar tussenzool. Bekijk hier al onze S1P veiligheidsschoenen.

S2

Heeft alle basiseigenschappen maar de schoen is tevens voorzien van een stalen-, aluminium-,of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend buitenleer.

S3 (meest verkocht in Nederland)

Heeft alle basiseigenschappen maar de schoen is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of kevlar tussenzool. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend buitenleer. Bekijk hier al onze S3 veiligheidsschoenen.

S4

Heeft alle basiseigenschappen maar de laars is gemaakt van PU, rubber of kunstof materialen (waterdicht) en is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S5

Heeft alle basiseigenschappen maar de laars is gemaakt van PU, rubber of kunstof materialen (waterdicht) en is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Met stalen of kevlar tussenzool, is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen en laarzen: veiligheidsschoenen laag model, veiligheidsschoenen hoog model, laarzen van leer of laarzen van rubber.

De keuze van voetbescherming hangt af van de werkzaamheden. In onderstaande tabel zie je welke voetbescherming het meest geschikt is voor bepaalde omstandigheden.


Veiligheidsschoenen laag model

Wanneer:    Geschikt wanneer je veel moeten knielen. Minder geschikt voor bouwplaats medewerkers, wel voor UTA-personeel (staf- en lijnfunctionarissen)
Voordeel:    Je voet is makkelijk te bewegen in de schoen. Zijn koeler in zomer
Nadeel:        Je achillespees en enkel zijn minder goed beschermd.

Veiligheidsschoenen hoog model

Wanneer:       Vooral geschikt voor de bouwplaats medewerker.
Voordeel:       Geven je steun en beschermen jouw achillespees en enkel. Zijn warmer in de winter
Nadeel:           Je voet is iets minder makkelijk te bewegen.

 

Welke schoen heb je wanneer nodig?


Gebruik, onderhoud en tips

Aan- en uittrek adviezen

  • Maak de sluiting altijd volledig los.
  • Gebruik een schoenlepel tegen onnodig vervormen en om slijtage aan de binnenzijde te voorkomen.
  • Bij het aantrekken moet u uw voeten goed tegen de achterkant van de schoen plaatsen.
  • Maak vervolgens de sluiting weer stevig, maar niet te, vast voor een goede fitting. U voorkomt zo het schuiven van de voeten in de schoenen.
  • Te stevig vast gemaakte schoenen beperken de bloedsomloop en zorgt voor koude en pijnlijke voeten.

Inloop advies

  • De schoenen zijn soms gemaakt van leer. Leer is een natuurproduct en heeft unieke eigenschap. We raden dan ook aan om de schoenen in te lopen.

Transpiratie

  • Het dragen van gesloten schoenen kan het transpireren verergeren. Met de volgende maatregelen vermindert u deze klacht:
    • Wissel regelmatig van schoenen.
    • Draag katoenen, wollen of met bamboe verweven sokken en draag deze ééndagelijks.
    • Was uw voeten regelmatig met zeep en spoel ze goed af.
    • Gebruik een anti-transpiratiecrème, een voetpoeder of een voeten deodorant.

Wisselen

  • Uw schoenen nemen transpiratievocht op. U moet ze dan ook regelmatig luchten.
  • Wij adviseren om de schoenen niet langer dan twee dagen achtereen te dragen. Wisselen is noodzakelijk.
  • Het wisselen verlengt namelijk de levensduur van uw schoenen en voorkomt voetproblemen zoals voetschimmel.

Onderhoud

  • Zorgvuldig onderhoud bevordert de gebruiksduur van uw kostbare schoenen.
  • Was uw schoenen regelmatig met borstel en alleen water.
  • Poets uw leren schoenen minimaal één keer per week met een schoencrème.
  • Voor de Suède- en nubuckschoenen geldt dat u deze kunt borstelen met een suèdeborstel of een nubuckblokje.
  • Verder dient u de schoenen regelmatig in te spuiten met een beschermspray.

Zijn uw schoenen erg nat?

  • Zet ze nooit bij een warmtebron om ze sneller te laten drogen.
  • Plaats er schoenspanners in en enkele tissues.
  • Laat ze daarna  uitgebreid drogen in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur.

Draagt u uw schoenen even niet?

  • Zet er dan schoenspanners in. Zo blijven uw schoenen in optimale vorm.

Gaan uw schoenen tijdens het lopen een beetje kraken?

  • Strooi dan wat talkpoeder tussen het losse voetbed en de binnenzool.

Wat kunt u zelf doen om problemen te voorkomen?

  • Controleer vóór het aantrekken van de schoen op de aanwezigheid van vuil, steentjes of iets dergelijks.
  • Zorg dat uw schoenen niet knellen.
  • Controleer uw voeten inclusief de onderkant regelmatig op wondjes en drukplekjes.
  • Experimenteer niet met wondjes, maar laat er direct naar kijken.